Reklama

Befsztyk z tymiankiem i chrzanem

Idealnie wysmażony i doprawiony befsztyk będzie świetnym pomysłem na smakowity obiad. Podany z pieczonymi ziemniakami zachwyci wszystkich domowników!

Składniki

  • 600 g polędwicy wołowej
  • 40 g masła
  • łyżka oleju
  • 100 g chrzanu
  • 3-4 gałązki tymianku
  • sól i pieprz

Składniki na masło szczypiorkowe

  • 30 g masła
  • 1 łyżka posiekanego drobno szczypiorku

Sposób przygotowania:

Polędwicę oczyść, usuń nadmiar tłuszczu i pokrój na 4 plastry. Posmaruj je olejem i pozostaw na około godzinę w lodówce pod przykryciem. Korzeń chrzanu oczyść i pokrój na cienkie i długie wiórki. Na silnie rozgrzanej patelni roztop masło i smaż oprószone pieprzem kawałki mięsa do zarumienienia wraz z gałązkami tymianku. Pod koniec smażenia dodaj sól. Na gotowe mięso połóż krążki masła utartego ze szczypiorkiem do roztopienia, dekoruj chrzanowymi wiórkami i tymiankiem. 

***
Przekaż 1% na pomoc dzieciom - darmowy program TUTAJ>>>

Reklama
Styl.pl
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy