Reklama

Biała kiełbasa prosto z pieca

Niezwykle aromatyczna, smakowita biała kiełbasa prosto z pieca będzie idealnym elementem świątecznych kulinariów.

Składniki

  • 3 kiełbasy
  • 2 jabłka
  • 1/3 pęczka majeranku
  • 200 g szalotki

Składniki na sos chrzanowy

  • 3 łyżki jogurtu greckiego
  • łyżeczka chrzanu
  • skórka z cytryny
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie sosu: Mieszamy wszystkie składniki razem i odstawiamy do lodówki na 1 godzinę. 

Sposób przygotowania dania: Kroimy jabłka, cebulę i mieszamy z majerankiem, nakłuwamy kiełbaski wykałaczką i układamy na cebuli i jabłkach w brytfance. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 30 minut. Podajemy z sosem. Smacznego!

Przekaż 1% na pomoc dzieciom - darmowy program TUTAJ>>>

Reklama
Polsat
Dowiedz się więcej na temat: biała kiełbasa
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy