Reklama

Brokuły obsmażane

Idealne jako dodatek do dań mięsnych lub jako lekka, zdrowa kolacja. Wypróbuj przepis na brokuły smażone z czosnkiem.

Składniki

  • średni brokuł podzielony na małe różyczki
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 ząbki czosnku
  • po łyżeczce soli i cukru

Sposób przygotowania:

1. Zagotuj wodę z cukrem i solą. Wrzuć do wrzątku różyczki brokułu. Gotuj 3 minuty. 

2. Posiekaj dość grubo czosnek i podsmaż na oliwie. Nie powinien się przyrumienić. Odcedź brokuły i przełóż na patelnię z oliwą i czosnkiem. Podsmaż, cały czas mieszając, aby czosnek się nie przypalił. 

Zobacz także:

Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy