Burgery z indykiem i pomidorową salsą

Burgery z indykiem
Burgery z indykiem123RF/PICSEL

Składniki

  • 600 g mielonego mięsa indyka
  • 1/2 szklanki posiekanych szalotek
  • 1/4 szklanki posiekanej kolendry
  • 4 łyżki oleju
  • 1 łyżka tabasco
  • 1 łyżeczka mielonego kuminu
  • 4 pełnoziarniste bułki z sezamem lub makiem
  • kilka liści kolendry
  • 8 plastrów ogórka

na salsę

  • 3 duże pomidory
  • garść posiekanych listków bazylii
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 posiekany ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz
Zmysłowe smaki: Wegetariańskie burgeryAgnieszka MaciaszekInteria.tv
Życie na gorąco
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?