Camembert z dodatkami
Camembert? To idealna przekąska. Przepis dla czterech osób warto mieć pod ręką. Zawsze możesz mieć niespodziewanych gości.
Oczyszczone owoce umieść w garnku o grubym dnie. Wsyp cukier i podgrzewaj na średnim ogniu, mieszając drewniana łyżką. Po zagotowaniu zmniejsz ogień i duś 30 minut. Następnie obierz i zetrzyj na tarce jabłko. Dodaj je do żurawiny i gotuj na małym ogniu jeszcze pół godziny.
Do oliwy dodaj suszony tymianek i paprykę. Skrop nią krążki sera i ułóż na tacce. Następnie grilluj je po około 10 minut z każdej strony.
Upieczony camembert połóż na talerze. Nałóż na niego porcję orzechów i konfitury.
Czytaj dalej:
Składniki
- 4 sery typu camembert
- 1/3 szklanki oliwy
- szczypta suszonego tymianku
- szczypta słodkiej mielonej papryki
- 2 łyżki obranych orzechów włoskich
konfiturę
- 200 g świeżej lub mrożonej żurawiny
- 200 g cukru
- 1 małe jabłko
Zobacz także: