Reklama

Camembert z tymiankiem

Świeża bazylia, tymianek, mięta pomogą Ci wyczarować dania, którymi zachwycisz najbliższych.

Składniki

  • ser typu camembert
  • 1/4 łyżeczki suszonego tymianku
  • mały ząbek czosnku
  • gałązka świeżego tymianku do przybrania
  • szczypta grubej soli

Sposób przygotowania:

1. Godzinę przed pieczeniem wyjmij ser z lodówki, aby się ogrzał do temperatury pokojowej. Nie rozwijaj go z opakowania.

2. Po tym czasie rozpakuj i niezbyt głęboko natnij ser w kilku miejscach. Ostrożnie rozchyl nacięcia i wciśnij w nie pokrojony w cienkie plasterki czosnek. 

3. Posyp camembert w miejscach nacięcia suszonym tymiankiem oraz szczyptą grubo mielonej soli. l Połóż na blasze lub umieść w naczyniu żaroodpornym i wstaw do piekarnika. Piecz 20 minut w 190ºC. 

4. Podawaj z grzankami z bagietki lub innego jasnego pieczywa.

Reklama

Zobacz także:

Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy