Reklama

Cannelloni ze szpinakiem

Obiad prosty w przygotowaniu może zachwycić smakiem domowników. Wypróbuj przepis na bezmięsne cannelloni ze szpinakiem i serem feta.

Składniki

  • 12 rurek cannelloni
  • 40 dag mrożonego szpinaku
  • 20 dag fety
  • 2 ząbki czosnku
  • jajko
  • 4 łyżki mąki
  • 4 łyżki masła
  • 1,5 szklanki mleka
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

1. Szpinak podgrzewaj do odparowania wody. Ostudź. Dodaj fetę, jajko, sól i pieprz. Wymieszaj. Naczynie do zapiekania wysmaruj olejem.

2. Rurki napełnij farszem i ułóż w naczyniu. Polej sosem beszamelowym przygotowanym z masła, mąki, mleka i soli. Zapiekaj 40 minut w 180ºC.

Zobacz także:

Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy