Reklama

Cebulowa z grzankami

Zdrowa i smaczna.

Składniki

  • 4 cebule
  • 2 szklanki bulionu wołowego
  • szklanka białego wina
  • bagietka
  • 10 dag startego żółtego sera
  • 3 łyżki masła
  • 2 ząbki czosnku
  • sól i pieprz

Cebule pokrój w plasterki. Następnie podsmaż na patelni z rozgrzanym masłem, aż do uzyskania żółtego koloru. Dodaj pokrojony w plasterki czosnek.

Przełóż wszystko do garnka i wlej wino. Gotuj 5 minut i dolej bulion. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

W tym czasie pokrój na kromki bagietkę. Posyp serem. Zapiecz w nagrzanym piekarniku w temp. 160°C, do momentu rozpuszczenia się sera.

Zupę przelej do talerzy, włóż po grzance i podawaj na gorąco.

Aby była ostrzejsza, możesz dodać do cebuli połówkę drobno pokrojonej papryczki chili.

Reklama
Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy