Reklama

Ceviche z pstrąga

Polecamy przepis na ceviche z pstrąga, czyli prosty sposób na wyszukane danie.

Składniki

  • 2 filety z pstrąga
  • awokado ogórka
  • 2 rzodkiewki
  • cytryna
  • limonka
  • pół pęczka kolendry
  • 50 g czarnego sezamu
  • 50 ml oliwy

Sposób przygotowania:

Kroimy pstrąga na drobną kostkę. Dodajemy do niego startą skórkę i sok z cytrusów, solimy, pieprzymy. Odstawiamy na 2 godziny. Kroimy awokado i pół ogórka w kostkę i mieszamy z pstrągiem. Rzodkiewki kroimy w plastry, a z 2 połowy ogórka wycinamy wstęgę i układamy na talerzu. Posypujemy kolendrą i czarnym sezamem, polewamy oliwą. Smacznego!

Polsat
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy