Reklama

Chilli con carne

Czas przyrządzenia: ok godziny
Składniki dla: 7 i wiecej osób

Składniki

  • 4 łyżki olej
  • 2 puszki fasola czerwona
  • mielona ostra papryka
  • 0,5 l bulion
  • 80 dag mielona wołowina
  • 4 sztuki cebula
  • 4 łodygi seler naciowy
  • 4 sztuki marchew
  • 15 dag koncentrat pomidorowy
  • 4 strąki czerwone chilli
  • sól, pieprz
  • 4 ząbki czosnek

Oczyść cebulę, czosnek, marchewkę i seler. Pokrój w kosteczkę. Fasolkę osącz, przepłucz na sicie. Strączki chili oczyść z pestek, pokrój.

W rondlu rozgrzej olej, dodaj cebulę zeszklij. Dołóż czosnek i chili. Smaż 2 minuty. Włóż mięso i smaż na silnym ogniu 5 minut stale mieszając.

Do składników w garnku dodaj marchew i seler, dopraw do smaku. Na koniec wymieszaj całość z koncentratem i bulionem. Duś 10 minut. Dodaj fasolę, podgrzej. Ponownie dopraw solą, pieprzem i mieloną chili. Podawaj z chipsami kukurydzianymi lub meksykańskimi naleśnikami tortilla.

Reklama
Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy