Reklama

Reklama

Chleb razowy z pestkami słonecznika

Domowy chlebek prosto z piekarnika na śniadanie? Żaden problem! Oto przepis na razowy chleb z pestkami słonecznika.

Składniki

  • 500 g mąki pszennej razowej z pełnego przemiału
  • 1 czubata łyżeczka suchych drożdży
  • 2 szklanki ciepłej wody
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 płaska łyżeczka cukru
  • 3 łyżki oliwy
  • garść pestek słonecznika

Sposób przygotowania: Zobacz także:1. Wszystkie składniki wsyp do miski. Wlej 2 szklanki ciepłej wody i zagnieć gładkie ciasto. Przełóż je do natłuszczonej i oprószonej mąką foremki keksówki. Przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce, aż ciasto podwoi swoją objętość. 2. Formę z wyrośniętym ciastem wstaw do zimnego piekarnika i nastaw temperaturę na 225°C. Piecz przez 40-45 minut. Po upieczeniu chleb od razu wyjmij z foremki i wystudź na kratce kuchennej.Zobacz także:

Życie na gorąco

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje