Chrupiąca kałamarnica z pikantną sałatą

Chrupiąca kałamarnica z pikantną sałatą
Chrupiąca kałamarnica z pikantną sałatąmateriały prasowe

Składniki

na sos do sałaty:

  • sok wyciśnięty z 2 cytryn
  • 1 łyżka oleju roślinnego
  • 1 łyżka oleju z chili
  • sól
  • świeżo zmielony biały pieprz

na sałatę:

  • 170 g mieszanki sałat
  • 1/2 szklanki marchewki, obranej i pokrojonej w słupki
  • 2 dymki posiekane wzdłuż

na kałamarnicę:

  • olej roślinny do smażenia
  • 2 jajka, ubite
  • 5 łyżek mąki ziemniaczanej
  • 450 g świeżej kałamarnicy, umytej, oczyszczonej i pokrojonej na krążki
  • sól morska
  • świeżo zmielony biały pieprz
  • płatki chili
  • 2 dymki, posiekane tylko zielone części
materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?