Chrupiąca pita z kurakiem. Przepis Tomasza Jakubiaka

Aktualizacja
Chrupiąca pita z kurakiem - przepis Tomasza Jakubiaka
Chrupiąca pita z kurakiem - przepis Tomasza Jakubiakamateriały prasowe

Składniki

  • 4 szt. pieczywa pita, okrągłego lub podłużnego
  • 1 pierś z kurczaka
  • suche przyprawy do marynaty (po łyżeczce): kmin rzymski, papryka słodka, sól, pieprz, cynamon
  • 1 łyżka oliwy
  • 1/2 doniczki bazylii tajskiej
  • 2 czerwone cebule
  • 6 łyżek majonezu
  • 1 łyżka wasabi z tubki
  • sól i pieprz
  • 2 łyżki soku z limonki
  • 2 pomidory malinowe
  • 1 łyżka soku z limonki
  • 1/4 doniczki świeżej kolendry
  • 4 duże łyżki jogurtu greckiego gęstego

Chrupiąca pita z kurakiem - przygotowanie:

"Zioła na talerzu"
"Zioła na talerzu"materiały prasowe
Sałatka warzywna z chlebem pitaStyl.pl
Styl.pl/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?