Chrupiące tacos z kaczką i salsą z gruszek i mango

Chrupiące tacos z kaczką i salsą z gruszek i mango
Chrupiące tacos z kaczką i salsą z gruszek i mangomateriały prasowe

Składniki

na marynatę:

  • 4 łyżki świeżego imbiru, obranego i startego
  • 2 łyżki wina ryżowego Shaohsing lub wytrawnego sherry
  • 2 łyżki stołowe mielonego pieprzu Sichuan
  • 2 szczypty soli morskiej
  • 4 gwiazdki anyżu
  • 1 łyżka ciemnego sosu sojowego
  • 1 łyżka jasnego sosu sojowego
  • 2 filety z piersi kaczki, ze skórą, którą należy naciąć w kratę

na salsę z gruszki:

  • 1/2 dojrzałej azjatyckiej gruszki, pokrojonej w drobną kostkę
  • 1/2 dużego mango, pokrojonego w małą kostkę
  • 1 różowy grejpfrut, podzielony na kawałki, każdy kawałek pocięty na 3 części
  • 1/4 szklanki czerwonej cebuli, drobno posiekanej
  • 2 łyżki kolendry, drobno posiekanej
  • 1 limonka, sok i skórka
  • 1 łyżka świeżego imbiru, obranego i startego
  • 1 czerwona papryczka Fresno, bez nasion, drobno posiekana
  • 2 szczypty suszonych płatków chili
  • sól morska, do smaku
  • 2 łyżki stołowe kolendry, posiekanej
  • 1 łyżka stołowa mąki kukurydzianej do oprószenia
  • olej arachidowy do smażenia na głębokim tłuszczu

do podania:

  • małe żółte tortille kukurydziane
  • drobno posiekana kolendra
  • gruboziarnista sól morska
  • pokruszone płatki chili
materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?