Ciasteczka z czekoladą
Przepis na chrupiące, domowe ciasteczka z kawałkami czekolady.

Składniki
- 430 g mąki pszennej
- łyżeczka sody oczyszczonej
- łyżeczka drobnej soli morskiej
- 190 g masła w temp. pokojowej
- 150 g cukru
- 2 łyżeczki ekstraktu z migdałów
- 2 duże jajka w temp. pokojowej
- 200 g czekolady deserowej
Sposób przygotowania:
W misce łączymy mąkę, sodę, sól oraz posiekane kawałki czekolady. W drugiej misce ubijamy masło z cukrem na puszystą masę, około 5 minut. Po tym czasie dodajemy jajka i ekstrakt migdałowy. Masy łączymy ze sobą, zakrywamy folią i wstawiamy na 2 godziny do lodówki. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni C. Z ciasta formujemy małe kulki, gotowe układamy na blaszce z papierem do pieczenia. Musimy pamiętać o zostawieniu sporych odstępów, ponieważ nasze ciasteczka sporo urosną. Pieczemy około 15 minut do zarumienienia. Smacznego!