Reklama

Ciasto jogurtowe z rabarbarem

Sezon na rabarbar w pełni! Idealnie urozmaici wiosenne desery i doda im niepowtarzalnego smaku.

Składniki

  • 2 duże jajka
  • 200 g cukru trzcinowego
  • sok z 1 cytryny
  • 150 ml oleju
  • 500 g naturalnego jogurtu w temp. pokojowej
  • 500 g mąki pszennej
  • 2 płaskie łyżeczki sody oczyszczonej
  • ok. 1/2 kg rabarbaru

Sposób przygotowania:

1. Jajka zmiksuj z cukrem na jasną, puszystą masę. Dodaj sok z cytryny, olej i jogurt naturalny. Wymieszaj. 

2. Wsyp mąkę z sodą i ponownie delikatnie wymieszaj. Ciasto przełóż do formy wyłożonej pergaminem. Rabarbar obierz, pokrój na kawałki i ułóż na cieście, delikatnie dociskając. Piecz w temp. 160 C (termoobieg) przez ok. 35 minut. Przed podaniem posyp cukrem pudrem.

Zobacz także:

Show
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy