Ciasto marchewkowe przekładane kremem orzechowym

Ciasto marchewkowe
Ciasto marchewkowe123RF/PICSEL

Składniki

na ciasto

  • 2 jajka
  • 150 g drobnego cukru
  • 150 ml oleju
  • 200 g drobno startej marchewki (4-5 sztuk)
  • 1/2 startego jabłka
  • 50 g posiekanych orzechów włoskich
  • 50 g wiórków kokosa
  • 200 g mąki
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • szczypta soli

na krem

  • 250 g mascarpone
  • 4 łyżki masła orzechowego
  • 4 łyżki drobnego cukru
  • szczypta soli
Karmelizowane marchewkiStyl.pl
Życie na gorąco
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?