Ciasto rafaello

Ciasto rafaello
Ciasto rafaellomateriały prasowe

Składniki

na ciasto

  • 40 dag wiórków kokosowych
  • 30 dag herbatników z pełnego ziarna
  • 1,5 l mleka 3,2 proc.
  • po 6 łyżek mąki i mąki ziemniaczanej
  • 2 żółtka
  • 25 dag masła
  • 12 dag margaryny
  • 1 i 1/2 szklanki cukru
  • 1/2 cukru waniliowego
  • masło do formy
  • 10 dag orzeszków w miodzie

na kulki kokosowe

  • 10 dag białej czekolady
  • 5 łyżek masła
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 1 i 1/2 szklanki wiórków kokosowych
  • 20 obranych migdałów
„Ewa gotuje”: Papryka z rozmarynemPolsatPolsat
Twoje Imperium
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?