Reklama

Ciasto „Zebra” na oranżadzie

Choć brzmi nieprawdopodobnie, to smak tego ciasta z pewnością cię zachwyci.

Składniki

  • 2,5 szklanki + 2 łyżki mąki pszennej
  • 1 szklanka cukru
  • 5 jajek
  • 1 szklanka oleju
  • 1 szklanka białej oranżady
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżki kakao
  • 1 łyżeczka cynamonu

Sposób przygotowania:

1. Jajka ubij z cukrem. Ubijając, powoli wlewaj olej i oranżadę. Porcjami dodawaj mąkę przesianą wraz z proszkiem do pieczenia. Ciasto podziel na dwie części. Jedną wymieszaj z 2 łyżkami mąki. Drugą - z kakao i cynamonem. 

2. Formę wyłóż pergaminem. Na środek blaszki wlewaj na przemian po 3 łyżki ciasta jasnego i ciemnego. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piecz 45-50 minut. Wystudzone ciasto możesz posypać cukrem pudrem. 

Zobacz także:
  

Życie na gorąco
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy