Croissanty z kremem czekoladowym

Jeśli przygotowujesz bułeczki lub rogaliki na bazie drożdży, pamiętaj o trzech podstawowych zasadach. Nie zalewaj drożdży gorącym mlekiem, bo stracą swoje właściwości. Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. I ostatnie – pozwól ciastu spokojnie wyrosnąć., to zapewni wypiekom puszystość
Jeśli przygotowujesz bułeczki lub rogaliki na bazie drożdży, pamiętaj o trzech podstawowych zasadach. Nie zalewaj drożdży gorącym mlekiem, bo stracą swoje właściwości. Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. I ostatnie – pozwól ciastu spokojnie wyrosnąć., to zapewni wypiekom puszystość

Składniki

na ciasto

  • 210 g mąki
  • 2 łyżki cukru
  • 3 g suchych drożdży
  • 15 g masła
  • 1/2 łyżeczki soli
  • czubata łyżeczka mleka w proszku
  • 120 g miękkiego masła
  • 80 ml ciepłej wody
  • żółtko do posmarowania

na krem

  • 240 g mlecznej czekolady
  • 200 g śmietanki 30 proc.
Croissant z cytrusami i przyprawamiStyl.pl
Tele Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?