Curry z ziemniaków i ciecierzycy

Kupując pastę curry pamiętaj, że różnią się one ostrością. Najłagodniejsza jest żółta, ostrzejsze: czerwona i zielona. Jeśli nigdy ich nie używałaś, zacznij doprawianie od małej ilości
Kupując pastę curry pamiętaj, że różnią się one ostrością. Najłagodniejsza jest żółta, ostrzejsze: czerwona i zielona. Jeśli nigdy ich nie używałaś, zacznij doprawianie od małej ilości123RF/PICSEL

Składniki

  • 80 dag ziemniaków
  • 1 puszka ciecierzycy
  • 2-3 marchewki
  • 1 puszka pomidorów
  • 10 dag szpinaku
  • 1 szklanka kokosowego mleka
  • 2 cebule
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 5 gałązek natki pietruszki
  • 1/2 cytryny
  • 1 łyżka pasty curry
  • 1 łyżka oleju
  • sól, pieprz
Krewetki marynowane w curryStyl.pl
Twoje Imperium
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?