Białka z jajek wbij do miski, żółtka do szklanki. Do białek dodaj oba cukry i ubij na pianę. Połącz to z mąką, żółtkami i proszkiem do pieczenia. Dolej 1/3 szklanki wody. Zmiksuj.
Ciasto wylej do prostokątnej formy (o wymiarach 40x25 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w 200°C przez 7 minut.
Krem karpatkowy przygotuj zgodnie z instrukcją, dokładając połowę usztywniacza. Osiem łyżek odłóż. Masę marcepanową przełóż do miski i wyciśnij barwnik. Wymieszaj tak, aby ufarbowała się równomiernie. Rozłóż ją płasko na desce i dużym ostrym guzikiem powykrawaj kółeczka.
Upieczony biszkopt przełóż na ściereczkę. Na jeszcze ciepły wyłóż krem karpatkowy i wygładź powierzchnię. Od razu, bardzo ostrożnie, zroluj biszkopt z kremem. Owiń mocno ściereczką i wstaw do lodówki na 2 godziny.
Po wyjęciu roladę potnij na 8-centymetrowe kawałki i ustaw pionowo. Z reszty kremu uformuj 4 koła o średnicy deseru i przykryj każdą porcję. Po obwodzie powciskaj marcepanowe kółeczka.
Galaretkę rozpuść i przelej na talerz. Po zastygnięciu wytnij 4 kółka i połóż na każdej roladce. Ozdób wiśnią i herbatnikiem.