Dip z papryki i ciecierzycy

Dip z papryki i ciecierzycy
Dip z papryki i ciecierzycy123RF/PICSEL

Składniki

  • 1 szklanka ugotowanej ciecierzycy (można ją zastąpić ciecierzycą z puszki, odsączoną z zalewy)
  • 2 duże czerwone lub żółte papryki
  • sól
  • pieprz kajeński lub chili
  • 1/2 łyżeczki papryki wędzonej
  • ćwierć łyżeczki papryki słodkiej mielonej
  • 1/2 łyżeczki soku z cytryny
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka oliwy
  • 2 łyżki posiekanej kolendry
  • dwie łyżki rzeżuchy
  • pokrojone warzywa do maczania w dipie, np. ogórek, marchew
Sałatka warzywna z chlebem pitaStyl.pl
Tele Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?