Reklama

Domowa czekolada z bakaliami

Bez konserwantów i z najlepszymi składnikami. Polecamy prosty przepis na pyszną czekoladę z bakaliami.

Składniki

  • 200 g oleju kokosowego
  • 7 łyżek miodu
  • 150 g kakao
  • garść wiórków kokosowych
  • suszone owoce, np. jabłka i żurawina
  • orzechy laskowe

Przepis pochodzi z 323. odcinka programu "Ewa gotuje".

Sposób przygotowania:

Olej przełożyć do garnka nad gorącą kąpielą wodną. Gdy się roztopi, dodać miód i zamieszać, ale uwaga - w tym momencie te składniki się nie połączą. Wsypać kakao i dokładnie wymieszać. Dorzucić wiórki kokosowe (uprażone wcześniej na suchej patelni) i jeszcze raz dokładnie wymieszać. Masę rozłożyć na blasze piekarnikowej, wyścielonej papierem do pieczenia. Udekorować uprażonymi orzechami oraz suszonymi owocami (jabłka można rozkruszyć). Odstawić do wystudzenia. Następnie schłodzić w lodówce (wystarczy ½ godziny). Przed podaniem połamać na mniejsze kawałki.

Reklama
Polsat
Dowiedz się więcej na temat: czekolada
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy