Domowa czekolada z bakaliami
Bez konserwantów i z najlepszymi składnikami. Polecamy prosty przepis na pyszną czekoladę z bakaliami.

Składniki
- 200 g oleju kokosowego
- 7 łyżek miodu
- 150 g kakao
- garść wiórków kokosowych
- suszone owoce, np. jabłka i żurawina
- orzechy laskowe
Przepis pochodzi z 323. odcinka programu "Ewa gotuje".
Sposób przygotowania:
Olej przełożyć do garnka nad gorącą kąpielą wodną. Gdy się roztopi, dodać miód i zamieszać, ale uwaga - w tym momencie te składniki się nie połączą. Wsypać kakao i dokładnie wymieszać. Dorzucić wiórki kokosowe (uprażone wcześniej na suchej patelni) i jeszcze raz dokładnie wymieszać. Masę rozłożyć na blasze piekarnikowej, wyścielonej papierem do pieczenia. Udekorować uprażonymi orzechami oraz suszonymi owocami (jabłka można rozkruszyć). Odstawić do wystudzenia. Następnie schłodzić w lodówce (wystarczy ½ godziny). Przed podaniem połamać na mniejsze kawałki.