Reklama

Domowy sorbet jagodowy

Prosty przepis na pyszne lody w Twoim domu.

Składniki

  • 2 szklanki jagód
  • 1 łyżeczka płynnego miodu
  • 1/2 łyżeczki skórki startej z cytryny
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • szczypta soli
  • kilka jagód i kilka listków mięty do dekoracji

1. W misce wymieszaj jagody, miód, skórkę z cytryny i szczyptę soli, dodaj sok z cytryny. Zmiksuj wszystkie składniki na gładką masę. Następnie przecedź przez gęste sitko, by pozbyć się kawałków skórki z cytryny oraz tej z jagód. 

2. Masę włóż na godzinę do lodówki, a potem do zamrażalnika na 2-3 godziny. 

3. Przed podaniem udekoruj sorbet kilkoma świeżymi jagodami i listkami mięty.

Zobacz także:


Świat & Ludzie
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy