Dorawat (potrawka z kurczaka)

To popularne etiposkie danie pokochają miłośnicy ostrych smaków
To popularne etiposkie danie pokochają miłośnicy ostrych smakówmateriały prasowe

Składniki

  • 2 kurczaki z wolnego wybiegu
  • 4 jajka
  • 4 placki yndżera (można kupić je w lokalnym sklepie z etiopską żywnością lub użyć dużych naleśników)
  • 1 pęczek szpinaku
  • 100 ml oliwy z oliwek

na sos

  • 2 kurczaki z wolnego wybiegu
  • 4 jajka
  • 4 placki yndżera (można kupić je w lokalnym sklepie z etiopską żywnością lub użyć dużych naleśników)
  • 1 pęczek szpinaku
  • 100 ml oliwy z oliwek
  • Na sos
  • 2 posiekane czerwone cebule
  • 1 łyżeczka posiekanego zielonego chili
  • 1 łyżeczka posiekanego czerwonego chili
  • 1 łyżeczka imbiru
  • 1 łyżeczka czosnku
  • ½ kilo pomidorów
  • 100 ml oleju

na nadzienie

  • 100 ml ciasta z mąki teff
  • 50 gram ziaren teff
  • 100 gram mąki teff
  • 4 łyżeczki przyprawy berbere (można zastąpić ją wędzoną papryką)
Styl.pl/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?