Reklama

Dorsz po norwesku

Przed podaniem rybę polej sosem. Uzyskasz wyjątkowy smak.

Składniki

  • 40 dag dorsza
  • 2 łyżki śmietany
  • łyżka rzeżuchy
  • łyżka musztardy miodowej
  • 1/4 wywaru warzywnego
  • estragon
  • pieprz i sól
  • olej rzepakowy

Przygotowanie:

Rybę umyj, oprósz solą i estragonem. Usmaż z obu stron na rozgrzanym oleju. 

Przełóż na talerz i odstaw w ciepłe miejsce. 

Na patelnię przełóż musztardę, wlej wywar i śmietanę. Zagotuj. 

Następnie przypraw do smaku solą i pieprzem. 

Sosem polej rybę. Przed podaniem posyp rzeżuchą.

Zobacz także:


Na żywo
Dowiedz się więcej na temat: dorsz
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy