Reklama

Dynia piżmowa z kurczakiem

Przysmaki na koniec lata.

Posyp połówki dyni odrobiną soli i pieprzu. Mięso z kurczaka również posyp solą i pieprzem. Dynię i kurczaka ułóż na blasze. Na mięso wyciśnij sok z 1 pomarańczy. Skórki również umieść na blasze. Przykryj wszystko folią aluminiową. Piecz w 180 st. C 30-35 minut.

Rozdrobnij orzechy laskowe.

Pokrojony szpinak wrzuć na patelnię, podgrzewaj 3 minuty, przełóż do miski.  Pokrój mięso, dodaj do szpinaku. Dodaj miąższ dyni, orzechy i śmietankę kokosową. Wymieszaj. Przełóż do żaroodpornej formy i zapiekaj, aż góra się zrumieni.

Reklama
Styl.pl
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy