Reklama

Dyniowa pasta do kanapek

Domowa pasta z dyni to alternatywa dla różnego rodzaju smarowideł do chleba.

Składniki

  • 50 dag dyni
  • papryczka chili
  • 5 łyżek gęsiego smalcu
  • 3 gałązki tymianku
  • szczypta kminku
  • 3 ząbki czosnku
  • sól
  • sok z cytryny

Miąższ dyni pokrój w kostkę. Papryczkę chili oczyść i drobno posiekaj. Smalec gęsi rozpuść w rondelku.

Dodaj dynię, papryczkę chili i kminek. Całość podsmaż na wolnym ogniu.

Kiedy dynia zmięknie, zmiksuj ją na gładki krem i dopraw do smaku listkami tymianku, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą i sokiem z cytryny.

Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy