Reklama

Dyniowe omlety z truskawkami

Na obiad lub deser.

Składniki

  • 40 dag miąższu z dyni
  • 4 jajka
  • szklanka śmietany
  • szklanka mąki
  • torebka cukru waniliowego
  • łyżeczka cynamonu
  • syrop truskawkowy
  • starta skórka z cytryny

Składniki Na farsz:

  • 10 dag rodzynek
  • pół szklanki śmietany
  • 25 dag tłustego twarogu
  • torebka cukru waniliowego
  • 40 dag truskawek
  • 2 łyżki posiekanych migdałów
  • 2 łyżki cukru pudru

  Miąższ z dyni zetrzyj na tarce o małych oczkach. Ubij jajka ze śmietaną i dodaj do dyni. Mąkę wymieszaj z cukrem waniliowym, cynamonem i skórką z cytryny. Obie masy dokładnie połącz. Z ciasta usmaż około 8 naleśników.

Twaróg połącz z cukrem waniliowym i cukrem pudrem, dodaj rodzynki i migdały. Pod koniec lekko wmieszaj wcześniej ubitą śmietanę.

Truskawki umyj i odszypułkuj. Pokrój na kawałki.

Omlety obficie posmaruj twarogowym farszem. Posyp migdałami i truskawkami. Następnie złóż w kopertę. Przed podaniem oprósz cukrem pudrem  i  polej syropem truskawkowym.

Reklama
Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy