Reklama

Dyniowe racuchy na słodko

Szybkie i proste w przygotowaniu.

Czas przyrządzenia: 20 minut
Składniki dla: 4

Składniki

  • 100 g ugotowanej dyni hokkaido
  • 1 jajko
  • 1 białko
  • 40 g mąki razowej pszennej, orkiszowej lub żytniej
  • 10 g syropu klonowego
  • 1/3 łyżeczki cynamonu
  • szczypta kardamonu
  • szczypta kurkumy
  • 10 g uprażonych pestek dyni lub innych ziaren

Przygotowanie:

Przestudzoną dynię zblenduj wraz z jajkiem i białkiem. Wymieszaj z resztą składników (oprócz pestek). Formuj placuszki i smaż je na dobrze rozgrzanej patelni po około 2 minuty z obu stron. Podawaj posypane cynamonem i pestkami dyni.

Zobacz także:

Show
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy