Reklama

Reklama

Egzotyczny makaron

Z krewetkami.

Składniki

  • 20 dag krewetek
  • makaron tagliatelle
  • 5 łyżek mleczka kokosowego
  • sok z limonki
  • 2 ząbki czosnku
  • pół szklanki kwaśnej śmietany 18%
  • papryczka chili
  • olej
  • natka

Chili, czosnek i natkę pietruszki drobno posiekaj, po czym wymieszaj z sokiem z limonki.

Marynatą polej krewetki i odstaw na 30 minut. Następnie podsmaż je na rozgrzanym oleju przez około 3 minuty.

Dodaj ugotowany makaron i wlej mleczko kokosowe wymieszane ze śmietaną. Duś przez 10 minut na małym ogniu.

Zobacz także:


Na Żywo

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy