Reklama

Fasolowy burger

Alternatywa dla mięsnych burgerów.

Składniki

  • 30 dag fasolki szparagowej
  • 3 jajka
  • szklanka mąki
  • pieprz
  • sól
  • papryka ostra mielona
  • olej
  • szklanka mleka

Przygotowanie:

Fasolkę drobno pokrój. Gotuj w osolonej wodzie przez 15 minut, aż zmięknie. Następnie odcedź i wystudź. Oddziel białka od żółtek. Żółtka zmiksuj z mlekiem i mąką, dodaj szczyptę soli, pieprzu i słodkiej papryki.

Ciasto odstaw do lodówki na 1 godzinę.

Po tym czasie ubij białka na sztywną pianę ze szczyptą soli. Pianę połącz z ciastem, wrzuć fasolę i dokładnie wymieszaj. Na patelni rozgrzej olej i usmaż burgery.

Zobacz także:

Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy