Reklama

Reklama

Faszerowane papryczki

Różnorodne, bogate w warzywa i aromatyczne przyprawy. Bułgarskie dania każdemu przypadną do gustu.

Składniki

  • 20 małych podłużnych papryk lub 10 większych
  • 600 g mięsa mielonego
  • 1 duża cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 100 g ryżu
  • 1 jajko
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • olej
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

1. Ryż ugotuj zgodnie z przepisem. Na 2 łyżkach oleju zeszklij posiekaną cebulę. Dodaj mięso oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Smaż ok. 8 min. Dodaj koncentrat pomidorowy, duś ok. 5 min. Dodaj ryż, podgrzewaj ok. 3 min. Dopraw do smaku. Gdy przestygnie, dodaj jajko, wymieszaj. 

2. Papryczki wypełnij farszem. Ułóż w żaroodpornym natłuszczonym naczyniu. Piecz 20-25 minut przykryte folią aluminiową.

Reklama


Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje