Reklama

Faszerowane warzywami

Składniki na 8 sztuk

  • 8 dużych pieczarek
  • 1 cebula
  • 1 duży pomidor
  • 150 g twarożku kremowego z ziołami
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżki masła
  • sól l pieprz

Przygotowanie:

1. Pieczarki umyj, osusz. Odetnij nóżki i pokrój je w kostkę. Kapelusze odłóż. Pomidor pokrój w kostkę. Cebule drobno posiekaj. Na patelni rozgrzej masło. Wrzuć cebulę, mieszając zeszklij. Dodaj posiekane nóżki. Smaż, od czasu do czasu mieszając, aż odparuje cały płyn. Dodaj pomidory i natkę pietruszki, wymieszaj. Wystudzone warzywa wymieszaj z serkiem. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

2. Pieczarki wypełnij farszem. Ułóż je w żaroodpornym naczyniu i przykryj folią aluminiową. Piecz ok. 25 minut w temperaturze 180°C.

Reklama

Zobacz również:

Świat & Ludzie
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy