Filet z kurczaka pod pierzynką
Gdy już wydaje ci się, że po raz kolejny podany filet z kurczaka na obiad znudził się rodzinie, zainspiruj się naszym przepisem. Filet z kurczaka pod pierzynką urozmaici twoje tygodniowe menu i wprowadzi nieco włoskich smaków.
Filet z kurczaka pod pierzynką - wykonanie:
Filety opłukać, oczyścić i wytrzeć do sucha papierowym ręcznikiem. Posolić i popieprzyć.
Mozzarellę pociąć na plasterki. Pomidorki umyć i przekroić.
Rozgrzać grilla lub patelnię grillową. Grillować filety z obu stron do zrumienienia się.
Następnie posmarować je pesto i przykryć mozzarellą i pomidorami. Grillować jeszcze chwilę pod przykryciem.
W tym czasie ugotować makaron al dente. Bazylię opłukać, osuszyć, oderwać listki od gałązek i posiekać.
Gotowe danie udekorować listkami bazylii.
Zobacz także:
Proponujemy także przepis na miodowe filety z kurczaka lub filet z kurczaka nadziewany pesto.