Filet z kurczaka z pomidorami i oliwkami
Pomysł na szybki obiad.

Składniki
- 4 cebule
- 2 ząbki czosnku
- 600 g pomidorów
- 700 g filetu z kurczaka
- 4 łyżki oliwy
- 60 g migdałów bez skórki
- 3 listki laurowe
- 150 wytrawnego białego wina
- Sól
- Pieprz
- Pół pęczka pietruszki
Cebulę i czosnek obrać i drobno pokroić. Pomidory pokroić na połówki. Na patelni grillowej rozgrzać olej i smażyć mięso z obu stron na złoty kolor, dodać migdały i listki laurowe, podsmażyć, zredukować ogień. Dodać cebulę i czosnek. Dodać pomidory, wlać wino i 150 ml wody. Doprawić solą i pieprzem. Gotować 6-8 minut. Dodać oliwki i drobno posiekana pietruszkę. Można podawać z bagietką.