Reklama

Reklama

Filet z kurczaka z truskawkami

Przyrządź tę sałatkę w gorący dzień.

Składniki

  • 20 dag truskawek
  • miks sałat
  • 40 dag smażonej piersi z kurczaka
  • jogurt naturalny
  • pieprz
  • sól
  • łyżka oliwy
  • świeży szczypiorek
  • łyżeczka cukru
  • ser feta

Przygotowanie:

W małej miseczce wymieszaj jogurt z drobno posiekanym szczypiorkiem. Dopraw solą, pieprzem i cukrem do smaku. Wstaw na godzinę do lodówki, aby składniki się przegryzły.

Truskawki pokrój w ósemki, fetę w niewielką kostkę. Miks sałat umyj, osusz na papierowym ręczniku i lekko skrop oliwą. Pokrój mięso.

Następnie fantazyjnie rozłóż sałatę, fetę i mięso na półmisku. Całość posyp kawałkami truskawek.

Przygotowaną sałatkę zalej schłodzonym sosem i oprósz świeżo zmielonym kolorowym pieprzem.

Reklama

Zobacz także:

Na Żywo

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL