Fis paprikas, czyli gulasz rybny

Ryby mają wiele właściwości dobrych dla naszego zdrowia
Ryby mają wiele właściwości dobrych dla naszego zdrowia123RF/PICSEL

Składniki

  • 500 g oczyszczonych ryb (karpia, szczupaka i suma)
  • 2 duże cebule
  • 200 ml passaty pomidorowej
  • 2 pomidory
  • 2 żółte papryki
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • 1,5 łyżki słodkiej papryki w proszku
  • 1 łyżeczka ostrej papryki w proszku
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki lub szczypiorku
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 szklanki czerwonego wina
  • 2 liście laurowe
  • sól i pieprz
  • olej
6
Ryby powinniśmy jeść przynajmniej dwa razy w tygodniu
Ryby powinniśmy jeść przynajmniej dwa razy w tygodniu123RF/PICSEL
Piotr Adamczyk do Krakowa nie przyjechał sam. Czy sprosta nowej roli?Lidia Ostólska Styl.pl
Tele Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?