Reklama

Frittata warzywna

Szukasz pomysłu na aromatyczną, smaczną kolację? Wypróbuj przepis na frittatę ze szparagami i pomidorkami koktajlowymi.

Składniki

  • 6-7 jajek
  • 1 marchewka
  • 1 czerwona cebula
  • 1 papryka
  • 6 pomidorków koktajlowych
  • garść liści szpinaku
  • 1 pęczek zielonych szparagów
  • 1 łyżka oleju
  • sól, pieprz
  • kurkuma

Sposób przygotowania:

1. Warzywa obierz. Marchew zetrzyj na tarce. Paprykę i cebulę pokrój w kostkę, pomidorki na pół, a szparagi w kawałki o długości 3 cm. Szpinak poszatkuj. Na patelni rozgrzej olej. Włóż cebulę, marchewkę i paprykę. Smaż 5 minut. Dodaj szpinak i szparagi. Przypraw solą i pieprzem. Smaż 3 minuty. 

2. Przełóż do natłuszczonej formy do zapiekania. Na wierzchu rozłóż pomidorki. Jajka roztrzep. Przypraw solą, pieprzem i kurkumą. Zalej tym warzywa. Zapiekaj 30-35 minut w 180°C.

Zobacz także:

Reklama
Życie na gorąco
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy