Frittata warzywna
Szukasz pomysłu na aromatyczną, smaczną kolację? Wypróbuj przepis na frittatę ze szparagami i pomidorkami koktajlowymi.
Sposób przygotowania:
1. Warzywa obierz. Marchew zetrzyj na tarce. Paprykę i cebulę pokrój w kostkę, pomidorki na pół, a szparagi w kawałki o długości 3 cm. Szpinak poszatkuj. Na patelni rozgrzej olej. Włóż cebulę, marchewkę i paprykę. Smaż 5 minut. Dodaj szpinak i szparagi. Przypraw solą i pieprzem. Smaż 3 minuty.
2. Przełóż do natłuszczonej formy do zapiekania. Na wierzchu rozłóż pomidorki. Jajka roztrzep. Przypraw solą, pieprzem i kurkumą. Zalej tym warzywa. Zapiekaj 30-35 minut w 180°C.
Zobacz także: