Reklama

Gołąbki inaczej

Bezmięsne gołąbki z farszem z batatów i kaszy jaglanej to wyśmienita alternatywa na wegetariański obiad.

Składniki

  • włoska kapusta
  • 250 gramów ugotowanej kaszy jaglanej
  • 3 bataty
  • cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • tymianek
  • koperek
  • pieprz i sól
  • łyżka wędzonej papryki
  • 100 ml oleju do smażenia
  • litr bulionu warzywnego
  • łyżka masła

Sposób przygotowania:

Kroimy bataty w 1 cm kostkę i pieczemy w piekarniku w 180 stopni ok 20 min. Sparzamy kapustę, wykrawamy głąb i zgrubienia. Kroimy cebulę i czosnek i smażymy na oleju. Mieszamy z ugotowaną kaszą jaglaną z tymiankiem, doprawiamy. Gołąbki zawijamy i wkładamy do garnka wyłożonego liśćmi kapusty. Zalewamy bulionem warzywnym. Gotujemy około godzinę. Podajemy z masełkiem i koperkiem. Smacznego!

Polsat
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy