Reklama

Gołąbki z grzybami

Klasyczne połączenie.

Składniki

  • 3 szalotki
  • pęczek natki pietruszki
  • 30 dag suszonych grzybów
  • 2 łyżki oleju
  • kapusta włoska
  • sól
  • 25 dag ricotty
  • 2 jajka
  • 10 dag sera feta

Grzyby namocz i pokrój. Szalotki posiekaj i zeszklij na rozgrzanej oleju. Dodaj grzyby i pietruszkę. Całość podsmaż.

Kilka dużych liści kapusty sparz w posolonym wrzątku. Następnie opłucz je w zimnej wodzie i odcedź.

W misce wymieszaj ricottę, jajka oraz smażone grzyby z szalotkami. Dopraw do smaku solą i wymieszaj.

Liście kapusty rozłóż na blacie i nałóż na nie nadzienie. Zwiń w roladki.

Gołąbki ułóż w brytfance. Posyp rozkruszoną fetą i skrop oliwą. Piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180°C przez 20 minut. Podawaj z pieczywem lub ziemniakami.

Reklama
Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy