Reklama

Gołąbki z kaszą jaglaną

Gołąbki możesz polać sosem pomidorowym z oregano.

Składniki

  • 30 dag kaszy jaglanej
  • główka włoskiej kapusty
  • 10 dag pieczarek
  • 2 cebule
  • jajko
  • 1l bulionu drobiowego
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki oleju

Przygotowanie:

Połowę bulionu zagotuj. Wsyp kaszę i gotuj do miękkości. Ostudź. Kapustę zanurz na 3 minuty w gotującej się wodzie. Wyjmij i odcedź. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż na złoty kolor posiekane cebule i drobno pokrojone pieczarki. Połącz z kaszą. Wbij jajko i przypraw do smaku solą i pieprzem. Z masy zrób wałeczki. Zawiń je w liście kapusty, formując gołąbki. Wlej resztę bulionu i duś na małym ogniu przez ok. 30 minut.

Zobacz także:


Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy