Gołąbki zapiekane w sosie karmelowym

Aktualizacja
Gołąbki zapiekane w sosie karmelowym
Gołąbki zapiekane w sosie karmelowymmateriały prasowe
Gołąbki zapiekane w sosie karmelowym
Gołąbki zapiekane w sosie karmelowymmateriały prasowe

Składniki

  • 1 kapusta włoska
  • 1 szklanka ryżu
  • 20 suszonych grzybów
  • 2 ziarna jałowca
  • 2 ziarna ziela angielskiego
  • 2 liście laurowe
  • 3 szklanki wody
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 1 łyżeczka tymianku
  • sól
  • czarny pieprz

na sos

  • 2 puszki pomidorów (800 ml)
  • 2 łyżki cukru trzcinowego
  • ½ łyżeczki cynamonu
  • sól
  • czarny pieprz
16 gołąbków

Gołąbki zapiekane w sosie karmelowym - wykonanie:

Okładka książki "Jadłonomia. Kuchnia roślinna - 100 przepisów nie tylko dla wegan"
Okładka książki "Jadłonomia. Kuchnia roślinna - 100 przepisów nie tylko dla wegan"materiały prasowe
"Ewa Gotuje": Zupa gołąbkowaPolsatPolsat