Reklama

Golonka po bawarsku

Przygotowanie:

1. Umyte golonki włóż do garnka. Zalej wodą, dodaj listki laurowe, ziarenka pieprzu, obraną 1 cebulę i marchewki. Gotuj ok. 1,5 godziny. Następnie dodaj umytą natkę pietruszki. Gotuj ok. 45 minut. Gdy wystygnie, wyjmij z garnka, wierzch (skórę) natnij w kratkę.

2. Do przeciśniętego czosnku dodaj majeranek, kminek, paprykę, chrzan oraz piwo. Dokładnie wymieszaj. Do marynaty włóż golonki. Odstaw na ok. 2 godz. Mięso przełóż do żaroodpornego naczynia. Wokół ułóż plasterki pozostałej cebuli, podlej marynatą. Piecz ok. 40 minut w temperaturze 200°C.

Reklama

Zobacz również:

Świat & Ludzie
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy