Reklama

Gorąca czekolada

Poleca Ina Garten

Składniki:

950 ml tłustego mleka

950 ml półtłustego mleka

450 białej, posiekanej czekolady

2 łyżki stołowe ekstraktu waniliowego

Nasiona z dwóch lasek wanilii

60-80 ml likieru o smaku pomarańczowym

Jak przyrządzić:

1. Mleko zagrzej w dużym rondlu na średnim ogniu, nie dopuść do wrzenia.

2. Zdejmij garnek z ognia i dodaj białą czekoladę. Kiedy cała czekolada rozpuści się, dodaj ekstrakt waniliowy, nasiona z lasek wanilii i likier pomarańczowy (ilość według uznania). Całość zamieszaj.

Reklama

3. Przelej do kubków. Czekoladę  należy podawać na gorąco.

Przepis z programu ,,Bosonoga Contessa" z Iną Garten. Emisja na  Polsat Food Network w soboty i niedziele stycznia o 19:00.

Styl.pl/materiały prasowe
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy