Greckie placki z ciecierzycy

Greckie placki z ciecierzycy
Greckie placki z ciecierzycymateriały prasowe

Składniki

na 4 porcje - ciasto:

  • 130 g białej mąki ryżowej
  • 50 g mąki z ciecierzycy
  • 1 jajko
  • 1 łyżka bardzo zimnej wody
  • 1 łyżka suszonego tymianku
  • ½ łyżeczki pieprzu z Espelette (ewentualnie kajeńskiego)
  • 90 g masła szczypta soli

na nadzienie:

  • 250 g fety
  • 200 g miąższu grillowanej papryki
  • 100 g młodych liści sałaty
  • 100 g drylowanych czarnych
  • oliwek dobrej jakości
  • 6 gałązek tymianku
  • 1 żółtko do glazurowania
  • 1 łyżka płynnego miodu
  • 2 łyżki oliwy + trochę do smarowania
Placki z ciecierzycy
Placki z ciecierzycymateriały prasowe
Jesień 2016: Najmodniejsze dżinsy sezonuStyl.pl
Styl.pl/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?