Grillowana tortilla z kurczakiem
- Kurczaka umyj, osusz i pokrój w paski. Następnie oprósz go przyprawą Knorr, aby nadać mu charakterystyczny smak gyrosa, i skrop 2 łyżkami oliwy.
- Paprykę umyj, cebulę obierz, oba warzywa pokrój w paski.
- Rozgrzej patelnię i usmaż na niej mięso oraz warzywa. Następnie odstaw na 5 minut, by nadzienie ostygło. Po tym czasie wymieszaj farsz z serem.
- Nadzienie nałóż na placki tortilli. Zwiń w rulony tak, by farsz nie wydostał się na zewnątrz.
- Tortille opiekaj na grillu po ok. 4 minuty z każdej ze stron, tak by ser się rozpuścił. Serwuj z kwaśną śmietaną i sałatą.
- Jeśli lubisz ostre smaki, możesz wzbogacić nadzienie papryczką chili oraz pokrojoną kolendrą.