Grillowane steki z warzywami
Sezon grillowy już za nami, możesz jednak przygotować dania jak z rusztu bez wyciągania sprzętu do grilla.

Składniki
- 4 steki wołowe
- 1 duży por
- 2 zielone papryki
- garść pomidorków koktajlowych
- 1 łyżka miodu
- 1 łyżka syropu klonowego
- sól
- pieprz
- sok z ćwiartki cytryny
- 1/2 szklanki oliwy
- 1 łyżka masła klarowanego
- 2 łyżki listków tymianku
4 min
30
Sposób przygotowania:
1. Umyj warzywa. Por przekrój wzdłuż na cztery części, a z przepołowionych papryk usuń nasiona.
2. Wymieszaj miód z syropem klonowym. Dodaj oliwę, sól, pieprz, sok z cytryny i tymianek. Posmaruj marynatą warzywa.
3. Na patelni grillowej rozpuść masło klarowane. Grilluj steki po dwie minuty z każdej strony. Odłóż na bok i posól. Następnie zgrilluj warzywa.
Zobacz także: