Reklama

Reklama

Grillowane steki z warzywami

Sezon grillowy już za nami, możesz jednak przygotować dania jak z rusztu bez wyciągania sprzętu do grilla.

Czas przyrządzenia: 4
Składniki dla: 30

Składniki

  • 4 steki wołowe
  • 1 duży por
  • 2 zielone papryki
  • garść pomidorków koktajlowych
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka syropu klonowego
  • sól
  • pieprz
  • sok z ćwiartki cytryny
  • 1/2 szklanki oliwy
  • 1 łyżka masła klarowanego
  • 2 łyżki listków tymianku

Sposób przygotowania:

1. Umyj warzywa. Por przekrój wzdłuż na cztery części, a z przepołowionych papryk usuń nasiona. 

2. Wymieszaj miód z syropem klonowym. Dodaj oliwę, sól, pieprz, sok z cytryny i tymianek. Posmaruj marynatą warzywa. 

3. Na patelni grillowej rozpuść masło klarowane. Grilluj steki po dwie minuty z każdej strony. Odłóż na bok i posól. Następnie zgrilluj warzywa. 

Zobacz także:

Tele Tydzień
Dowiedz się więcej na temat: stek | warzywa

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy