Reklama

Grillowany camembert

Nie masz pomysłu na kolację? Opcją, która zawsze się sprawdza, jest grillowany camembert. Polecamy w wersji z bazylią i orzechami włoskimi.

Składniki

  • 2 sztuk sera camembert
  • 1 duży pomidor
  • 3 małe cukinie
  • garść orzechów włoskich
  • parę listków bazylii
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • pieprz, sól

Sposób przygotowania:

Camembert układamy na rozgrzanym grillu lub w piekarniku i grillujemy z każdej strony po około 4 minuty. Pomidora kroimy w grube plastry i grillujemy przez 2 min z każdej strony. 

Cukinie kroimy wzdłuż na pół, nacinamy kratkę i grillujemy przez 2 minuty. W trakcie grillowania siekamy orzechy włoskie. Na talerzu układamy pomidora, na nim camembert i na samą górę kawałki cukinii. Całość posypujemy siekanymi orzechami, listkami bazylii i skrapiamy oliwą z oliwek. Możemy również oprószyć świeżo mielonym pieprzem i solą. Smacznego!

Reklama
Polsat
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy