Grillowany camembert
Nie masz pomysłu na kolację? Opcją, która zawsze się sprawdza, jest grillowany camembert. Polecamy w wersji z bazylią i orzechami włoskimi.
Składniki
- 2 sztuk sera camembert
- 1 duży pomidor
- 3 małe cukinie
- garść orzechów włoskich
- parę listków bazylii
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- pieprz, sól
Sposób przygotowania:
Camembert układamy na rozgrzanym grillu lub w piekarniku i grillujemy z każdej strony po około 4 minuty. Pomidora kroimy w grube plastry i grillujemy przez 2 min z każdej strony.
Cukinie kroimy wzdłuż na pół, nacinamy kratkę i grillujemy przez 2 minuty. W trakcie grillowania siekamy orzechy włoskie. Na talerzu układamy pomidora, na nim camembert i na samą górę kawałki cukinii. Całość posypujemy siekanymi orzechami, listkami bazylii i skrapiamy oliwą z oliwek. Możemy również oprószyć świeżo mielonym pieprzem i solą. Smacznego!